24 май – Ден на българската писменост,просвета и култура. В студиото представяме книгите на издателство Noble Stars Books

В седмицата на най-светлия Празник

24 МАЙ- Ден на българската писменост, просвета и култура в студиото представяме

книгите на ИЗДАТЕЛСТВО „NOBLE STAR BOOKS“

Издателство „NOBLE STAR BOOKS“ са дългоочаквани партньори в дейността на нашето студио и се радваме, че споделяме обща кауза- образованието, разширяването кръгозора и уменията на нашите деца!

Представяме кратко инфо за издателство „NOBLE STAR BOOKS“ и Станислава Първанова- движещата сила в издателството:

„Издателска къща Noble Star Books“ е създадена през 2022 г. като спонтанна, но всъщност – дълбоко осъзната идея да съберем на едно място любовта към книгите и натрупаният през годините професионален опит.

Нашето пътешествие започва в Болоня през април 2022 г. на Международния панаир на детската книга. Един пъстър, необятен и вълшебен свят, където се събират издатели на детски книги от цял свят. Изключително вълнуваща и плодотворна среща с детската книга във всичките ѝ жанрове, езици и форми. И така… идеята за книги с логото на Noble Star Books се превъплъти в реално измерение.

Дълбоко вярваме, че книгите променят света около нас, карат ни да бъдем мечтатели, пътешественици, вдъхновители, творци. Същевременно ни обогатяват, откриват ни нови полета за изява, възпитават у нас ценности.

До момента с логото на Noble Star Books са излезли петнайсет книги. Сред тях е хитовата поредица „Шест алени жерава“ – фентъзи романите на Елизабет Лим „Шест алени жерава“ и „Обещанието на дракона“; практическото ръководство за насърчаване на осъзнатост при децата „Как да насърчим осъзнатост при децата“ на Шели Мърфи, PhD; историческите семейни саги „Лятото на тайните“ и „Островът на избавлението“ на Патриша Уилсън.

В портфолиото на издателство присъстват луксозната картинна книга „Великолепна книга за котките“; детските романи „Ветман и неговите бионични животни“ на д-р Ноел Фицпатрик и „Шапкарите“ и „Картографите“на Тамзин Мърчант, триизмерната картинна книжка „Елфите и обущарят“, четири заглавия от поредицата „Чудесата на познанието“ – „Да изследваме роботиката“, „Да изследваме Космоса“, „Да изследваме геологията“ и „Открития и изобретения“, както и най-новата енциклопедия от поредицата „Наукознание“ – „Метеорология“.

Станислава Първанова

Повече информация може да намерите тук:

https://noblestarbooks.com

Собственик на издателство Noble Star Books е Станислава Първанова – дългогодишен редактор и преводач, специалист маркетолог с богат опит в сферата на комуникациите и медиите. Станислава винаги е знаела, че ще се занимава с книги, защото това е не само нейното образование и професия, но и интерес, стремеж и живот. Книгите, които подбира, са онези заглавия, към които сама би посегнала в книжарницата, а стимул за развитието на издателството са трите й деца – всяко със своите интереси, заложби и мечти.